Financiering

Energielening 2016

1) Volgens de website van de vlaamse overheid: www.energiesparen.be

Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open Vld) heeft 15 miljoen euro uitgetrokken om in 2015 in totaal 3.500 leningen te verstrekken aan wie investeringen plant om zijn woning energiezuiniger te maken. De kredieten worden verstrekt tegen een rente van 0% of 2%.

Met een energielening kan je werken financieren waardoor je energie zal besparen in je woning. Je kan maximum 10.000 euro lenen. Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van 5 jaar. De intrest bedraagt 0% of 2%.U kunt de energielening enkel aanvragen bij een Lokale Entiteit in uw gemeente.

In principe bedraagt de intrest 2%. Voor bepaalde (kwetsbare) doelgroepen, is de lening renteloos. Dit wil zeggen dat de intrest 0% bedraagt.

Het gaat om volgende doelgroepen:

  • personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds (klevertje eindigt op 1).
  • personen met een jaarlijks bruto gezinsinkomen lager dan 16.965,47 euro, verhoogd met 3.140,77 euro per gezinslid dat niet de aanvrager is (inkomensgrenzen op 1 september 2013).
  • personen die in schuldbemiddeling zitten en die hun verwarmingsfactuur niet kunnen betalen.
  • personen die het OCMW begeleidt omdat ze de facturen voor gas en elektriciteit niet kunnen betalen.
  • eigenaars die hun woning verhuren via een SVK (sociaal verhuurkantoor) aan mensen uit deze doelgroep.

2) Ook kan je op de volgende website een simulatie maken voor de berekening.

Garantie

Alle materialen geleverd door Ensys worden met volgens de heersende fabrieksgaranties. Ensys werkt enkel met gerenommeerde merken. Verder krijgt u alle wettelijke garanties op arbeid en lopen de garanties geleverde dakwerken over 10 jaar.

BTW

Eigenaars van woningen ouder dan 10 jaar hebben recht op een verlaagd BTW-tarief van 6%.  bij investeringen in energiebesparende maatregelen.

Meestgestelde vragen

Heeft u vragen, zoek dan een keer in onze FAQ. Vindt u het antwoord niet, aarzel dan niet om ons te contacteren.